Ортопедични процедури и дейности

Като специализирана ортопедична болница, Витоша има богат опит в тясно-профилиран спектър от дейности. Гордеем се, че поддържаме най-високо ниво при следните операции

Д-р-Филипов, екип-Ортопедия Болница Витоша

Смяна на тазобедрена става, Ендопротезиране

При операциите ни за смяна на тазобедрена става в Болница Витоша използваме новаторски метод с минимална загуба на кръв, благодарение на който нашите пациенти не се нуждаят от преливане на кръв.
 

Тази техника също така осигурява и много бързо възстановяване на пациентите, и свежда до минимум вероятността от следоперативни усложнения – в други клиники са допустими проблеми в 3 до 5 процента от случаите, докато при нас във Витоша за последните 5 години на практика не сме имали нито едно усложнение.

Този иновативен метод води и до по-стабилни стави – така много от установените и общоприети в други болници забрани за пациента, не важат тук. Например, нашите пациенти могат да сядат на нормални столове и да спят на една страна без риск от проблеми, непосредствено след операцията. Така рехабилитацията е бърза и ефективна.

И – очакваме пациентите да се изправят на крак още на следващия ден след операцията, да слизат и да се качват по стълбите само след няколко дни, и да са готови да бъдат изписани до 5-6 дни, а понякога и още по-скоро.

Виж повече »

Смяна на колянна става, Ендорпротезиране

При нашите операции за смяна на коленна става в Болница Витоша използваме прецизен метод, свързан с минимална загуба на кръв и по-бърза рехабилитация. 

Възстановяване на пациентите е сравнително бързо, пациентите са доволни.

Още през първите дни след смяната на колянна става, нашите пациенти могат да вървят с пълно натоварване на тялото без риск от проблеми.   И – очакваме пациентите да се изправят на крак още на следващия ден след операцията, да слизат и да се качват по стълбите само след няколко дни, и да са готови да бъдат изписани до 6 дни, а понякога и още по-скоро.

Виж повече »

Ревизионно ендопротезиране смяна на става Ортопедия Витоша, Смяна на тазобедрена става, ЕндопротезиранеСмените на тазобедрена и на колянна става са едни от успешните медицински процедури.

За огромното мнозинство от пациентите те са едно ново начало – по-активен начин на живот без предишните болки.

Но, след дванайсет до осемнайсет години, е възможно заменената тазобедрена или колянна става да създава проблеми в резултат на нормалния процес на разхлабване на импланта в костта, затова понякога е необходимо да се отстрани първоначалната ендопротеза, и да бъде заменена тя с нова.

Ревизионното ендопротезиране, както се нарича този метод, е една по-продължителна, по-комплексна хирургична процедура от първоначалната смяна на тазобедрена или колянна става. Тя изисква грижливо планиране и използването на специални, ревизионни, импланти и инструменти.

Болница Витоша е специализирана, отдадена на ортопедията, клиника, която разполага с уменията и опита за провеждането на такава комплексна операция. Ние можем да Ви помогнем бързо да се възстановите и завърнете към предишния, независим начин на живот, с много по-малко от ограниченията върху движенията Ви, в сравнение с пациенти в други болници.

Виж повече »

Удължаване на крака Ортопедия ВитошаУдължаването на краката е козметична процедура, целяща да увеличи ръста на пациента чрез бавно и внимателно удължаване на костите. В резултат се постига удължаване на краката. Така пропорциите на тялото се променят, силуетът става строен.

Това става чрез внимателно разделяне на тибията (големия пищял) и фибулата (малкия пищял) и фиксирането им в рамка (външен фиксатор) докато костта се удължава ежедневно с по 1 мм. Костите срастват с по-голяма дължина от преди – краката са удължени.

Това е комплексен метод и изисква грижливо предоперативно планиране, изключително прецизна, опитна хирургия, и щателна следоперативна дейност.

В Болница Витоша ние използваме както метода на Илизаров, така и техниката с магнитни пирони за удължаване. Методът на Илизаров е минимално-инвазивна процедура с нисък процент на очаквани усложнения. Пациентите се насърчават да се движат по време на възстановяването след операцията, но без натоварване до зарастване на костите. Краката могат да бъдат удължавани и с употребата на магнитни пирони за удължаване, но използваните за целта импланти са изключително скъпи, затова повечето пациенти предпочитат метода на Илизаров.

Реконструктивна хирургия Болница ВитошаВ Болница Витоша ние работим с пациенти  за реконструиране на крайници, деформирани по рождение (клубно стъпало и др.), или пък са били придобити по-късно в живота поради заболяване или травма.

Тези деформации може да са били получени в резултат на неуспешно лечение при счупване, или да са били причинени от травма, като автомобилна катастрофа или др. Методите, които използваме с голям успех са изравняване на дължината на крайниците, корекция на ротационни и ъглови или валгусови деформации, както и корекции при несрастване на костите (псевдоартроза).

Нашите хирурзи са напълно запознати с най-новите методи на реконструктивната хирургия. Коригирането на деформации и реконструкциите са процедури, които отнемат време и изискват специализирани умения и подготовка. Подобни процедури са обикновено много скъпи, но ние предлагаме опции на цени, които са много по-достъпни в сравнение с болниците в други части на Европа.

Фрактури спешни-ортопедични травми Ортопедия Витоша, Фрактура на крак, фрактура на ръка, фрактура на глезен В Болница Витоша имаме дългогодишен опит в третирането на спешни ортопедични случаи, включително и най-комплексните фрактури.

Нашата бутикова болница ни дава възможност да отделим особени грижи за пациентите ни. При нас за всеки един от тях се грижат по един лекар и една сестра. Стремим се нашите пациенти да се чувстват комфортно и да имат всички условия да се възстановяват сред тишина и спокойствие.

Виж повече »

По договор с НЗДОК

За контакт

АДРЕС

Булевард Симеоновско шосе, 108-Б, София 1700

Работно време:
За амбулаторни прегледи: 8:30 - 12:30,
само в делнични дни

За болнична помощ: 0:00 - 24:00, без почивен ден

ТЕЛЕФОНИ

(+359) 02 9622292 (до 16.00 часа)
(+359) 0884 407888

Scroll to Top